10 Ekim 2012 Çarşamba



FUTBOLDA LİBERALİZM



Sayın Cumhurbaşkanı 1983-1991 yılları arasında İslam Kalkınma Bankası'nda ekonomi uzmanı olarak çalış.Kendisinin Arap Devletlerinin liderleri ve Kralları ile ara çok iyi.Bundan dolayı Arap liderleri ülkemize bir çok yatırımda bulundu.


BJK kulübü bilindiği üzere maddi sıkıntı içersinde.Bu sıkıntının sorumlusu eski başkan Yıldırım Demirörendir.Yaptığı pahalı transferler nedeniyle BJK maddi sıkıntı yaşıyor.BJK en iyi yıldız oyuncularını göndermek zorunda kaldı.Şuanda takım başarısız sonuçlar almaya başladı.Cumhurbaşkanın BJK taraftarı olduğunu biliyoruz.Bilindiği üzere İngiltere'de M.City'i bir Arap şeyhi satın aldı.Aynı şekilde,İspanya'da Malaga,Fransa'da P.Saint Germain,Rusya'da Zenit takımını Arap şeyhleri(petrol milyarderleri) satın aldı.


Beşiktaş Kulübüde bir şirket statüsünde olduğuna göre,Cumhurbaşkanı ve Başbakan aracılığıyla bir Arap şeyhine veya işadamına satılabilir.Böylelikle Beşiktaş maddi sıkntılarında kurtulmuş olur.Güçlü bir Beşiktaş lige renk verir.
Bu önerim yalnız Beşiktaş için değil,maddi sıkıntı yaşayan Anadolu Kulüpleri içinde geçerli.


Bilindiği üzere ülkemizde devletin elindeki kurumlar şirketler özelleşti.Bir kısmınıda yabancılar aldı.Futbolda niye olmasın?

Şahsen ekonomide şirketlerimizin yabancılara satılmasına karşıyım.Fakat futbolda maddi sıkıntı yaşayan takımların satılmasına hoşgörü ile bakıyorum.
 

YAZAN:NECDET ÇAĞDAŞ  (9-10-2012)



0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa